ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folk kommer i julstämning på spårvagnen

Olle Warnhammar · 16 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013
Bertil Nilsson tittar ut på Hisingen Bertil Nilsson, 74-årig pensionär, jobbade som förare på samma spårvagnar när de var i bruk under 1960-talet. Under julen arbetar han ideellt på julspårvagnen som konduktör, för fjärde året i rad.

Bertil Nilsson tittar ut på Hisingen Bertil Nilsson, 74-årig pensionär, jobbade som förare på samma spårvagnar när de var i bruk under 1960-talet. Under julen arbetar han ideellt på julspårvagnen som konduktör, för fjärde året i rad. Foto: Christina Blom


Kanske inte den plats som förknippas allra mest med julen. Men på Göteborgs julspårvagn” bjuder kockar på gratis julmust, pepparkakor, kaffe och glögg i jul.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi jobbar ideellt över julen, för att sprida glädje och att man ska ta hand om varandra över julen, säger Renée Eknander, kock på Göteborgs julspårvagn under julen.

Kockarna bjuder, förutom tilltugg, passagerarna på sina bästa julmat-tips. Renées bästa tips är grönkål som rivs till bitar, steks i panna och sedan rörs ihop tillsammans med hasselnötter och clementiner. Men på vagnen är det många som åker med bara för att känna på julstämningen.

– Jag blev glad när jag såg vagnens vackra exteriör och försökte snabbt att hänga med, säger Linn Allwood, 27 år, som ska hem till Wieselgrensplatsen.

– Vagnen är helt fantastisk med musiken och glöggen.

Linn Allwood, Bo Holmström och Renée Eknander 
  Metro hängde med ”julspårvagnen” där Renée Eknander bjöd på sina bästa julmatstips i form av hjortronsill, grönkålsröra med hasselnötter och gravad lax insmord i lakritspulver, men det hon främst vill förmedla är godheten.
  – Man ska ta hand om varandra. Ingen ska behöva vara ensam på jul, säger hon.
Linn Allwood, Bo Holmström och Renée Eknander Metro hängde med ”julspårvagnen” där Renée Eknander bjöd på sina bästa julmatstips i form av hjortronsill, grönkålsröra med hasselnötter och gravad lax insmord i lakritspulver, men det hon främst vill förmedla är godheten. – Man ska ta hand om varandra. Ingen ska behöva vara ensam på jul, säger hon.Foto: Christina Blom
Pepparkakor, julmust, kaffe och glögg i julspårvagnen.
Pepparkakor, julmust, kaffe och glögg i julspårvagnen.Foto: Christina Blom
Bo Holmström 
  Bo Holmström arbetar ideellt som konduktör på den bakre vagnen.
Bo Holmström Bo Holmström arbetar ideellt som konduktör på den bakre vagnen.Foto: Christina Blom
Hannah Edman, 23 år, och Marianna Andersson Glinatsi, 30 år. 
  Hannah Edman, 23 år, är kock i den främre vagnen. Till vardags är hon kock på Bishop’s arms på Avenyn. Marianna Andersson Glinatsi, 30 år, jobbar som lärare och bor i Munkebäck.
  – Vagnen är jättemysig och charmig. Det blir mer personligt med glögg och äkta konduktör, säger Marianna.
Hannah Edman, 23 år, och Marianna Andersson Glinatsi, 30 år. Hannah Edman, 23 år, är kock i den främre vagnen. Till vardags är hon kock på Bishop’s arms på Avenyn. Marianna Andersson Glinatsi, 30 år, jobbar som lärare och bor i Munkebäck. – Vagnen är jättemysig och charmig. Det blir mer personligt med glögg och äkta konduktör, säger Marianna.Foto: Christina Blom
klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro