ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folk ropar Mange” på stan efter Youtube-fenomenet

Emma Björkman · 21 Maj 2012
Uppdaterad 21 Maj 2012
Folk ropar ”Mange” på stan efter Youtube-fenomenet Max Christensson och Didrik Rastbäck berättar att Mange Makers inspireras av den amerikanska humorduon The Lonely Island när de gör sina musikvideor. – Folk kanske gillar oss för att vi har mycket självdistans. Vi är inte så seriösa men vi har bra låtar och våra videor är bra producerade, säger de.

Folk ropar ”Mange” på stan efter Youtube-fenomenet Max Christensson och Didrik Rastbäck berättar att Mange Makers inspireras av den amerikanska humorduon The Lonely Island när de gör sina musikvideor. – Folk kanske gillar oss för att vi har mycket självdistans. Vi är inte så seriösa men vi har bra låtar och våra videor är bra producerade, säger de. Foto: Urban Brådhe


Mange Makers musikvideor har visats över 11 miljoner gånger på Youtube. Nu spelar de på Gröna Lund i Stockholm. – Kom med bra humör, det kommer att bli en fet fest hos Mange, säger Didrik Rastbäck.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra sommaren blev Mange Makers kända över en natt med låten ”Fest hos Mange”. Musikvideon som de lade upp på Youtube spred sig med ilfart och har i dag visats 6,8 miljoner gånger.

Låten har följts av singlarna ”Mange bjuder” och nu senast ”Drick den”. 

Nu uppträder kvartetten på Gröna Lunds lilla scen. Den som tror att konserten blir en kort historia eftersom gruppen bara gjort tre låtar tror fel. – Vi gör en show. Det blir live-beatboxing, dans, vi har en DJ som gör mixar. Vi kör andras låtar också och folk får sjunga med, säger Didrik Rastbäck.

Deras senaste singel ”Drick den” som släpptes den 11 maj har redan benämnts som en potentiell sommarhit. – Ja, vi hoppas det. Med den låten släpper vi Mange -grejen lite och folk verkar gilla det, säger Didrik Rastbäck. 

Att Mange Makers videor har spritts som en löpeld märks. Didrik Rastbäck och Max Christensson, 16, är numera vana vid att människor på gatan pekar och ropar ”Mange” efter dem. – Det är bara kul, vi tar kort med alla som vill. Om vi är på fest kan folk som inte gillar oss bli lite bråkiga, säger Didrik Rastbäck. 

Gruppen har kontrakt med skivbolaget Universal Music men debutskivan dröjer. Didrik Rastbäck, Peter Balazs och Max Henriksson tar studenten om några veckor och Max Christensson ska ta ett sabbatsår – i höst ska de satsa helhjärtat på musiken och släppa fler singlar.

Men först väntar en sommarturné. – Det ska bli roligt att träffa fans i andra städer, säger Didrik Rastbäck.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro