ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folkets park tog folket till hjälp

Fredrik Stjernström · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013

Tivolit är borta och Folkets park i Malmö står inför den största förändringen på många år. Nu tar Gatukontoret och konsultföretaget Ramböll allmänheten till hjälp.

klar

Artikellänk är kopierad

Hulda Götmark och Martin Bofeldt tog tillfället i akt att säga sitt om parken. – Det heter ju Folkets park så det är sunt att vi malmöiter får vara med och tycka till, säger Martin Bofeldt.
Hulda Götmark och Martin Bofeldt tog tillfället i akt att säga sitt om parken. – Det heter ju Folkets park så det är sunt att vi malmöiter får vara med och tycka till, säger Martin Bofeldt.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

När Folkets park höll öppet hus fick parkbesökarna fylla i enkäter och komma med förslag.

– Vi vill få in tankar. I det här tidiga skedet handlar det för oss att lyssna, säger Anna Modig, projektledare på Gatukontoret.

Om allt klaffar ska tankarna vara omsatta till verklighet till parkens 125-årsjubileum 2016. Anna Modig berättar att det finns tre mål med den framtida parken.

– Vi ska skapa en nöjesplats, stadsdelspark och mötesplats.

Malmöborna Martin Bofeldt och Hulda Götmark var två av besökarna på öppet hus i går. De tycker att växtligheten ska bevaras och märkte ut sina favoritplatser med färgglada nålar på en karta.

– Vi är lite växtnördiga så vi har markerat våra favoritträd. Det som är kul med Folkets park är att här finns ovanliga växter som man inte hittar i andra parker, säger Hulda Götmark.

I början av nästa år kommer det att erbjudas fler chanser för allmänheten att tycka till.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Stjernström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro