ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folkkära artisterna kan få flera års fängelse

Gustaf Eriksson · 14 Jan 2013
Uppdaterad 14 Jan 2013
Folkkära artisterna kan få flera års fängelse Lotta Engberg på väg in i rättegångssalen.

Folkkära artisterna kan få flera års fängelse Lotta Engberg på väg in i rättegångssalen. Foto: Scanpix


Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck är inte bara tre av våra mest folkkära artister. De är också misstänkta för att ha tagit emot miljoner kronor svart. På måndagen började rättegången mot dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Artistbokaren Bruno Tillander misstänks under flera års tid ha fuskat med bokföringen i affärer vars sammanlagda värde uppgår till 16,5 miljoner kronor. I härvan misstänks han ha betalat ut svarta ersättningar till 19 svenska artister och därmed undanhållit 5,4 miljoner kronor från staten.

Det är dock bara Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck som har ställts inför rätta. De är misstänkta för skattebrott eller vårdslös skatteuppgift. Åklagaren hävdar att de med uppsåt, eller med grov oaktsamhet, tagit emot de svarta pengarna. Om stjärnorna döms kan de få maximalt två års fängelse. 

På måndagsmorgonen inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt. De åtalade nekar alla till brott. Den enda som ville ge någon kommentar till journalister på plats i rätten var Magnus Carlsson.  – Det känns jobbigt, men samtidigt skönt att det är slut snart, säger han. 

Förhandlingarna kommer att pågå i fyra dagar. Skatteverket har lyckats driva in de uteblivna summorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro