ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folkkäre esportprofilens ursäkt efter skandalen – tar timeout

Erik Glanell · 3 Apr 2018
Uppdaterad 3 Apr 2018
Matthew "Sadokist" Trivett uttalade sig rasistiskt under en stream där han även var onykter.

Matthew "Sadokist" Trivett uttalade sig rasistiskt under en stream där han även var onykter. Foto: Adela Sznajder/ESL


Counter strike-kommentatorn Matthew "Sadokist" Trivett har hamnat i rejält blåsväder efter att ha uttalat sig rasistiskt och önskat livet ur en person under en stream.

klar

Artikellänk är kopierad

Ännu en skandal skakar esporten. Den här gången med den folkkäre profilen Matthew ”Sadokist” Trivett i sitt epicenter.

Under söndagen firade den populäre CS:GO-kommentatorn sin födelsedag med att streama PUBG och svara på tittarnas frågor i en så kallad AMA (ask me anything). Trivett uppgav själv att han var onykter och använde vid flera tillfällen grovt språk.

Många tittare reagerade starkt när han bland annat använde n-ordet och bad en specifik person att ta livet av sig med tillägget ”det skulle vara bäst för oss alla”. Han säger även under sändningen att han skulle fira om den omnämnda personen dog.

Kritiken mot Matthew ”Sadokist” Trivett kom direkt även om delar av communityn kom till hans försvar och kallade det hela för fyllesnack.

Under måndagen publicerade profilen en lång ursäkt på Facebook där han förkastar sitt beteende och menar att det inte finns någon ursäkt för vad han har gjort.

”Jag har förrått mig själv. Jag är äcklad och besviken över mina egna handlingar. Jag blev arg av det jag såg när jag kollade på klippen själv. Arg på den otroligt barnsliga personen och dennes oförsvarbara och rätt utsagt patetiska språk…”, skriver han själv i ursäkten.

Samtidigt menar han att han står för sina åsikter angående person han pekade ut under sändningen.

”Jag representerar något större än bara mig själv och den här gången misslyckades jag med att upprätthålla mitt ansvar. Även om jag står för mina åsikter om den individ som jag talar om och officiellt fördömer hans bidrag till communityn så gick jag över gränsen när jag önskade honom illa”, skriver han vidare.

I ursäkten framgår även att kommentatorn inte kommer att arbeta med omgången av ESL Pro League som startar under tisdagen. I stället ska Trivett enligt egen utsago utreda sina möjligheter och nämner bland annat att han länge har funderat på att lämna Counter strike och esporten bakom sig.

Till följd av händelserna har Matthew ”Sadokist” Trivett även stängts av från Twitch.

LÄS MER: ”Tjejer får det hatet killar får plus hat för att de är tjejer”

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro