ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folksam-anställda anmälda för mutbrott

Johan Mårtensson · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Spritflaskor, höga restaurangnotor och kraftigt saltade fakturor ingår i en muthärva som nu rullas upp i Nordvästskåne. Under tisdagen polisanmäldes tre anställda på Folksams kontor i Helsingborg.

- Folksams säkerhetsavdelning fick indikationer på att allt inte stod rätt till i slutet av året. Internutredningen har sedan lett fram att vi fått bevis för att det förekommit mutbrott, säger Tomas Norderheim, vice vd och stabschef på försäkringsbolaget.

Enligt honom ska medarbetarna under ungefär tre års tid ha tagit emot mutor i form av sprit och restaurangmiddagar från ett företag som Folksam anlitat vid skadereglering. De tre misstänkta ska samtidigt ha släppt igenom falska fakturor och på så sätt betalat hundratusentals kronor för mycket till företaget, som också är polisanmält.

- Det handlar om en överfakturering på upp till 90 000 kronor per faktura, säger Tomas Norderheim.

Rikskriminalpolisen var i går i Helsingborg för att hålla förhör. De misstänkta Folksam-medarbetarna har stängts av från sina jobb. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro