ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folkstorm efter SVT:s avslöjande

Johanna Ohlson · 25 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
14-åriga Linnea våldtogs på en skoltoalett och blev sedan utfryst av både unga och vuxna. Efter att hennes historia blev känd. i ”Uppdrag granskning” har hela Sverige reagerat.

14-åriga Linnea våldtogs på en skoltoalett och blev sedan utfryst av både unga och vuxna. Efter att hennes historia blev känd. i ”Uppdrag granskning” har hela Sverige reagerat. Foto: UPPRAG GRANSKNING/SVT


14-åriga Linneas öde väcker starka känslor

klar

Artikellänk är kopierad

Reportaget i SVT:s ”Uppdrag granskning” om 14-åriga Linnea som blev våldtagen på en skoltoalett och sedan smutskastad både i skolan och på nätet, har fått Sverige att reagera. Tusentals har bloggat och twittrat, SVT Play blev överbelastat av alla som ville se programmet och på Facebook fanns i går redan fem grupper för att stödja Linnea, den största med över 6 000 medlemmar. Den grupp som tidigare stöttade gärningsmannen har lagts ner. I går gick tittarnas engagemang så långt att de själva anmält personer i inslaget. Prästen anmäldes i går till domkapitlet och skolans rektor och den lärare som var mobbningansvarig till justitieombudsmannen. Prästen, som valde att bjuda in gärningsmannen till kyrkan på skolans avslutning, bad i går offentligt flickan om ursäkt. – Jag är djupt ångerfull. Jag har svikit flickan och borde aldrig ha släppt in pojken i kyrkan, säger han till Rapport.Reportaget har även fått barn- och elevombudet Lars Arrhenius, skolministern Jan Björklund och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni att ge sig in i debatten. Fotnot: Linnea heter egentligen någonting annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro