ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

För liten för Abramovich

Erik Scherlund · 11 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

En 170 meter lång pansarbeklädd lyxbåt med en ubåt som jolle.Det är Roman Abramovich nya skrytbygge för 2,5 miljarder.Den ryska oljemiljardären Roman Abramovich, 41, är känd för att plöja ner pengar i olika mer eller mindre våghalsiga projekt. Han har bland annat satsat enorma summor i fotbollsklubben Chelsea.Nu har han hittat ett nytt hål att stoppa sina pengar i – en lyxyacht.Visst, Roman Abramovich har redan en fritidsbåt utöver det vanliga. Men det nya bygget blir än mer iögonfallande och dessutom världens största privata båt, skriver Mail on Sunday.Det handlar om en 170 meter lång skapelse med all tänkbar teknisk utrustning. Till exempel radarutrustning som varnar för missiler, skottsäkra glasrutor och antibugg-utrustning. Dessutom är båten bepansrad för att ge skydd mot eventuella robotanfall.Ett flertal möjligheter till nöjen kommer också erbjudas, bland annat nattklubb och biograf. För att sköta servicen kommer en 70 personer stark besättning att följa med på resorna.

Om Roman Abramovich med sällskap av någon anledning skulle vilja lämna båten ute till havs är det lätt gjort eftersom det kommer att finnas två helikoptrar och en ubåt ombord.Byggnationen sker på ett arv i Tyskland. Ett varv med traditioner, där byggdes bland annat pansarkryssaren Bismarck.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Scherlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro