ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

För mycket TV kan koppas till stress, depressioner och sömproblem

Niklas Sandberg · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
För mycket tv-tittande kan leda till bland annat depression och sömnproblem.

För mycket tv-tittande kan leda till bland annat depression och sömnproblem. Foto: TT


Enligt en ny amerikansk studie kan för mycket TV-tittande vara orsaken till bland annat depressioner, ångest och sömnproblem. Det är dock oklart huruvida det är tv-tittandet som ligger bakom eller om det är de mentala åkommorna som leder till för mycket tv.

klar

Artikellänk är kopierad

Alla gillar vi att komma hem och slappna av framför TV:n efter jobbet. Men det kan vara mer riskfyllt än vad du ursprungligen trodde.

I en ny amerikansk studie har det visat sig att mer än två timmars konstant TV-tittande kan kopplas till depression, känsla av ångest och oro samt stress, skriver Daily Mail.

Amerikanska forskare genomförde studien genom att 406 personer ombedes att att föra anteckningar över hur mycket TV som de tittade om dagen och hur de mådde efteråt. Cirka 77 procent av deltagarna svarade att de tittade på TV i minst två timmar om dagen medan resterande procent tittade betydligt mer.

LÄS MER: TV-tittande kan skada barns hjärnor och språk

Bland dem som tittade mer än två timmar rapporterades att de hade mer sömnproblem och en högre känsla av depression och stress än de övriga i undersökningen.

Det är dock oklart huruvida sträcktittande på TV leder till psykiskt illamående eller om det faktiskt är tvärtom där de som redan kanske mår dåligt sedan tidigare tittar på mer TV.

Enligt undersökningen visade det sig också att de som tittade på TV i större utsträckning var mer ensamma i sin vardag än de övriga i gruppen.

►LÄS MER: Så kan dina teknikprylar skada dig

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro