ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förälder: Om tio år är det för sent

Charlotte Simonson · 11 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Vi vill få en förändring både för barnens och personalens skull, säger Pernilla Melén, som tillsammans med Denny Bågenholm och ett hundratal andra föräldrar står bakom skolprotest.se. 

– Vi vill få en förändring både för barnens och personalens skull, säger Pernilla Melén, som tillsammans med Denny Bågenholm och ett hundratal andra föräldrar står bakom skolprotest.se.  Foto: Petra Jonsson


Partilleföräldrar till attack mot skolpolitiken

klar

Artikellänk är kopierad

En lärare på över 30 elever. Föräldrar i Partille har fått nog och går till attack mot den slimmade skolan.Denny Bågenholm har sin tioåriga dotter i Lillegårdsskolan. Där går det en lärare på runt 30 elever, och kvaliteten i Partilles skolor försämras stadigt, menar Denny Bågenholm. – Det finns inte resurser till att ge elever som behöver det stöd. Om tio år är det för sent att reparera skadan, säger han.

Föräldrar från olika skolor i Partille har enat sig i nätverket ”Skolprotest”, som kräver mindre barngrupper, fler lärare och ett elevhälsovårdsteam. En protestlista som hittills samlat 1 300 namnunderskrifter ska presenteras för ansvariga politiker inom kort.

År efter år har Partille legat i bottenskiktet bland Sveriges kommuner, vad gäller lärartäthet och pengar till skolan. Men Lars-Inge Stomberg (m), kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden, värjer sig för kritiken.– Att vi har få lärare i förhållande till andra är ingen fjäder i hatten. Men det går inte att säga generellt hur många lärare som behövs i en barngrupp.

Han påpekar att betygen är bland de högsta i landet. – Lärarnas arbetsbelastningen är för hård, säger Lennart Billberg, huvudskyddsombud på Lärarnas Riksförbund.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro