ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrar döper sina barn efter instagramfilter

Ida Gustafsson · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015
Instagramfilternamnen Reyes och Juno har växt i popularitet i namnstatistiken, enligt en amerikansk undersökning.

Instagramfilternamnen Reyes och Juno har växt i popularitet i namnstatistiken, enligt en amerikansk undersökning. Foto: Instagram/Alamy


Välkommen till världen Amaro och Valencia! Enligt en amerikansk undersökning vänder sig många föräldrar till instagram när de namnger sina barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Dagens föräldrar har namninspirationen på en armlängds avstånd. Enligt amerikanska företaget och föräldrasajten Babycenter.com är några av de mest populära amerikanska namnen hämtade från mobilappen Instagram, skriver Time magazine. 

► LÄS MER: Sofia – världens populäraste namn på nyfödda flickor 

Föräldrasajtens statistik som ska vara baserad på data från 340 000 föräldrar, visar att bildappens filternamn har blivit populära bland nyfödda. 

Ett namn som hämtats från instagram är funktionen Lux. Som enligt babycenter har växt i populäritet med 75 procent i jämförelse med förra årets statistik. 

► LÄS MER: Här är instagrams fem nya filter 

Andra instagramfilter som är populära är Ludwig, Amaro, Reyes, Hudson och Kelvin som ges till pojkar. Flickor får namnen Juno, Valencia och Willow. 

I den svenska officiella namnstatistiken för nyfödda är det få barn som heter som ett instagramfilter. 

Det enda namnet som förekommer i pojk- och flicknamnens topp 100-listor är Ludvig som ligger på tolfte plats i 2014 års namnstatistik. Men det är också ett namn som varit populärt pojknamn i flera år. 

► LÄS MER: Här är Sveriges populäraste hundnamn

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro