ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrar häktade för att ha fört bort dotter

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 47-årig man och en 37-årig kvinna häktades på fredagen i Kristianstad på sannolika skäl misstänkta för olaga frihetsberövande av sin dotter. Även flickans 26-årige kusin häktades.

Polisen tror att den 17-åriga flickan mot sin vilja fördes bort från bostaden i Kristianstad för att giftas bort. Flickan hittades natten till onsdagen i en lägenhet i Malmö och kunde då befrias av polisen.

Sedan tidigare fanns det en oro att flickan skulle bli bortgift med en för henne okänd man. Därför satte polisen in stora resurser när det kom fram att flickan var försvunnen på tisdagen, skriver Kristianstadsbladet.

Först greps mamman i sin lägenhet och anhölls därefter. Senare på natten slog polisen till i en lägenhet i Malmö, där flickan, pappan och flickans äldre kusin befann sig. De båda männen greps och anhölls.

Föräldrarna och kusinen har i förhör nekat till brott.

På fredagen begärde extraåklagare Christina Nilsson de tre häktade. Häktningsförhandlingarna hölls på polishuset i Kristianstad. Åtal ska vara väckt senast den 30 juni.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro