ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrar oroliga efter nya sexbrev till förskolor

Metro · 9 Jan 2013
Uppdaterad 9 Jan 2013
I höstas började förskolor i Göteborg få brev med grovt sexuellt innehåll, som någon hade lagt i brevlådan då ingen såg. Nu har det hänt igen och oron växer.

I höstas började förskolor i Göteborg få brev med grovt sexuellt innehåll, som någon hade lagt i brevlådan då ingen såg. Nu har det hänt igen och oron växer. Foto: Hasse Holmberg/SCANPIX


Nya brev med grovt sexuellt innehåll har levererats till förskolor i Göteborg. Personal och föräldrar är oroliga trots att inga direkta hot framförs i breven.

klar

Artikellänk är kopierad

Ur Metro 7 september 2012.
Ur Metro 7 september 2012.

– I och med att det inte är något konkret så skapar det en krypande oro, säger verksamhetschef Gunnar Uhlin.

I ett informationsbrev till personal och föräldrar skriver han: ”breven tas på största allvar och förskolor/skolor i Västra Göteborg kommer att ha skärpt tillsyn av närvarande barn under utredningstiden.”

I höstas fick andra förskolor i stadsdelen brev med liknande innehåll. Nu liksom då var breven inte poststämplade, utan hade lagts i förskolornas brevlådor under helger och nätter.   – Jag har inte sett alla breven, men kan inte tro annat än att det handlar om en och samma person som med berått mod har skrivit de här breven, säger Uhlin.

När liknande brev dök upp i september sa den polisinspektör som ledde utredningen att breven var skrivna som noveller. 

De mystiska breven har överlämnats till länskriminalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro