ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrarna dog när de räddade barnen

Tomas Lundin · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Föräldrarna försökte rädda sina barn undan de dödliga strömmarna. De lyckades, men fick offra sina egna liv.

Familjerna hade samlats på stranden utanför Sagres på den portugisiska Algarvekusten, som haft ovanligt varmt väder för årstiden den sista tiden.

Men dagen på stranden slutade som en mardöm. Tre barn, en brittisk pojke, hans syster och en tysk flicka, alla mellan 9 och 11 år lekte vid en sten mitt på stranden men drogs ut i vattnet av en stark ström.

– Ett antal vuxna var på stranden, inklusive barnens föräldrar, rusade i vattnet för att hjälpa, säger Algarve-regionens guvernör Isilda Gomes till AP.

Men strömmen visade sig vara för stark även för vuxna simmare, som snart fann sig själva i svår nöd.

Båda föräldrarna till de brittiska barnen, pappan till den tyska flickan och en annan brittisk man som försökt hjälpa barnen drunknade.

Vittnen och räddningspersonal försökte förgäves återuppliva dem på stranden.

Barnen klarade sig med bara mindre fysiska skador som de fick när de kastades tillbaka på stranden av vågorna.

Badsäsongen slutar normalt den 30 september, därför fanns inga badvakter på plats. Men den senaste tidens varma väder har gjort att folk flockat sig där ändå. Trots det varma vädret beskrivs höstströmmarna som särskilt förrädiska.

Enligt portugisiska myndigheter fanns det också skyltar på engelska och portugisiska som varnade för att det inte fanns några badvakter på stranden.

Representanter från det brittiska konsulatet ska nu resa till området för att reda ut hur olyckan kunnat ske, rapporterar AFP. Bilden är enligt den brittiska ambassadören i Portugal "väldigt oklar" om vad som har hänt.

Enligt Sky News är också en släkting till den brittiska familjen på väg ner för att ta hand oom de föräldralösa barnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro