ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrarna har fått nog

Andreas Jelvefors · 6 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Helen Engström och Ann-Marie Ahlberg har startat en förening för föräldrar som vill få stopp på våldet i skolan.

Helen Engström och Ann-Marie Ahlberg har startat en förening för föräldrar som vill få stopp på våldet i skolan. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

 Våld och anarki får regera på Segevångsskolans raster. Det anser flera föräldrar till drabbade barn och startar en förening för att stoppa våldet.Deras barn har kommit hem gråtande med stryp- och blåmärken. Nu riktar  föräldrar vid Segevångsskolan i Malmö skarp kritik mot skolledningen för bristande motåtgärder.– De tycks helt ha kapitulerat. Våra barn är rädda för att gå till skolan, säger Helen Engström, förälder.Ann-Marie Ahlberg är också förälder till ett barn på skolan. – Elever slåss konstant på skolgården. Vår upplevelse är att varken lärare eller rastvakter griper in. Min son som går i fjärde klass blev sparkad av fyra elever i nian när han låg ner, säger hon.Nu har ett tiotal föräldrar genom Hem och Skola bildat en sidoförening som ska verka för att stoppa våldet på skolan. Och de räknar med stark uppslutning.– Först går vi ut med en kallelse till alla föräldrar på skolan. Och vi kräver ett möte med ledningen. Vi vill också att föräldrar är närvarande på skolan tills våldet har lagt sig, säger Helen Engström.Rektor Agneta Brisfors välkomnar initiativet men anser att situationen inte är värre på Segevångsskolan än på andra skolor.– Rastvakterna ingriper när de ser något. Men de kan ju inte se allt, säger Agneta Brisfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Jelvefors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro