ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föräldrarnas chock: Sonen föddes utan ögon

Emma Kirkhoff · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015
En slags protes förhindrar att ögonhålorna växer igen.

En slags protes förhindrar att ögonhålorna växer igen. Foto: Youtube.com


Strax efter förlossningen trodde alla att den lille pojken var precis som alla andra bebisar. Men efter en stund visade det sig att han inte hade några ögon.

klar

Artikellänk är kopierad

Mamma Kelly reagerade på att sonen inte öppnade sina ögon.
Mamma Kelly reagerade på att sonen inte öppnade sina ögon.Foto: Youtube.com
Solglasögonen håller folks blickar borta när familjen är ute.
Solglasögonen håller folks blickar borta när familjen är ute.Foto: Youtube.com

Några timmar efter förlossningen reagerade mamman på att hennes nyfödde son inte ville öppna sina ögon. Personalen på förlossningsavdelningen på sjukhuset i staden Mesa, i den amerikanska delstaten Arizona, trodde först att pojkens ansikte var svullet efter förlossningen.

Men vid en magnetröntgen ett par veckor senare fick familjen chockbeskedet: sonen Richie hade fötts utan ögon.

– Det var så klart väldigt upprörande. Det första vi tänkte var hur något sådant här kan hända och varför ingen hade upptäckt det, säger Richies mamma Kelly Lopez, till 3TV. 

Kelly säger att hon har haft en helt normal graviditet och att inget av ultraljuden har visat något tecken på att hennes son skulle födas utan ögon. Familjen har fortfarande inte fått någon förklaring till hur det kunde bli så här, och enligt flera doktorer som de har pratat med är fenomenet väldigt ovanligt. 

Lille Richie har nu hunnit bli tre månader gammal och utvecklas precis som vilken annan bebis som helst. En slags protes har opererats in i hans ögonhålor för att de ska fortsätta att växa. På så vis ska pojken kunna ha riktiga ögonproteser när han blir lite äldre.

Familjen tvingas handskas med okänsliga kommentarer från omgivningen. För att folk inte ska stirra på sonen har Richie nu på sig små solglasögon när familjen vistats utomhus. 

Enligt läkarna har Richie en synnerv – något som ger familjen hopp om att sonen en dag kommer att kunna se.

– Det skulle vara fantastiskt, säger mamma Kelly Lopez till 3TV.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro