ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förarens trötthet tros har orsakat bussolyckan i Sveg

Malin Jansson · 8 Mar 2018
Uppdaterad 8 Mar 2018
Tre barn avled i samband med bussolyckan i Sveg.

Tre barn avled i samband med bussolyckan i Sveg. Foto: IBL


Det var förmodligen på grund av att föraren var trött som bussen med skolbarn kraschade i diket längs med en väg i Sveg förra året. Det konstaterar nu Statens haverikommission.

klar

Artikellänk är kopierad

Bussolyckan i april förra året tog tre barns liv och ett 20-tal personer fick vårdas på sjukhus varav fem för allvarliga skador.

En grupp åttondeklassare med 52 barn och 7 vuxna från Ängskolan i Marks kommun var på väg till en skidresa i Klövsjö i Jämtland, men bussen körde i diket och hamnade på sidan längs med E45 strax söder om Sveg.

Det har spekulerats kring vad som orsakade bussolyckan, men nu kan Statens haverikommission konstatera att det förmodligen handlade om trötthet, skriver Aftonbladet. 

”Det faktum att föraren därutöver varken hade ätit eller druckit under resan, har sannolikt ytterligare försämrat vaksamheten”, menar myndigheten, som nu kommer rekommendera regeringen att det ska finnas krav på bältespåminnare i bussar, exempelvis med ljud som i personbilar.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro