ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förbättra din träning – här finns gratishjälp

Nanok Bie · 10 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De senaste åren har alla som tränar fått allt fler digitala verktyg till sin hjälp. Till och med spelkonsol-tillverkare som Nintendo skapar träningsapparater som Wii Fit. Apple och Nike har sitt (dyra) system Nike+ som består av en sensor, en särskild sko, en Ipod och en webbtjänst. Och tillverkare av gps-apparater och klockor som Garmin och Polar gör sina egna hård- och mjukvaror för att mäta, ladda upp och bearbeta träningsdata. Här är några andra intressanta varianter på nätet.

Daily Burn

En sajt som inte bara håller koll på hur mycket man tränar utan också på vad man äter. Här finns också sociala funktioner som hjälper med motivationen.

Genom att skaffa sig några onlinevänner med liknande profil som en själv kan man här ”tävla” virtuellt mot andra riktiga människor. 

Om man känner sig osäker på hur man ska träna finns här också ett stort urval videor som visar hur man gör.

Zyked

Webb- och mobiltjänst byggd för att motivera genom att addera utmaningar och tävlingar kring träningen. Funkar med Ipod, mobiltelefoner och gps-prylar.

Fortfarande i en testversion på nätet men är snyggt upplagd och uttänkt – för den som gillar att springa.

Här kan man hitta ”spår” att springa längs genom att söka i sin närmiljö och så får man spåren presenterade på en karta.

Runkeeper

En programvara för Iphone som förvandlar apparaten till en ”personal trainer”. Finns i en gratisversion och i en pro-version.

Om man redan har en Iphone och gillar att springa kan Runkeeper tillföra en dimension till löpningen – och en motivation. 

Bekvämt och riktigt kul att se på en karta hur man har sprungit, hur långt och med vilket tempo. Allt sparas också och skapar en intressant statistik.

Sports Tracker

Gratis programvara till Nokias mobiltelefoner, som använder den inbyggda gps:en och förvandlar mobilen till en personlig träningsassistent. 

Om man redan använder en Nokiamobil skadar det inte att pröva deras träningsassistent. Den här kan ladda upp och jämföra data socialt på nätet. 

Mer omständlig än exempelvis Runkeeper, men är man Nokiafan har Sports Tracker en hel del att bjuda på.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro