ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förberedelse till grovt rån var ett skämt

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Jönköping fick under söndagskvällen in flera tips från allmänheten om att ett rån var på gång i området. Eftersom värdetransporter från Securitas pengadepå i Jönköping skulle norrut under kvällen togs tipsen på största allvar. Polisstyrkor från distrikten längs transporternas färdväg kallades in och andra låg i beredskap. -Det var en ganska stor insats. Vi bedömde tipsen vi fick in och agerade efter det, säger Mats Rosenqvist, kommissarie vid polisen i Jönköpings län, till TT. Allt på grund av en ung idrottstränares något annorlunda metoder.

Tränaren, en man i 20-årsåldern, hade bestämt sig för att skoja med sitt lag och han och en bekant körde därför runt i en hyrbil iklädda rånarluvor.

Duon lyckades dock skrämma fler än spelarna. -Fråga mig inte vad de hade för syfte med att köra runt sådär, säger Mats Rosenqvist. Skämtarna, som uppges vara mycket ångerfulla, är inte misstänkta för något brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro