ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förbipasserande till knivman – "Du är ingen riktig muslim"

Hugo Ewald · 6 Dec 2015
Uppdaterad 6 Dec 2015

Foto: Youtube/Metro


Under lördagen skadades tre personer av en 29-årig man med kniv i Londons tunnelbana. Handlingen kommer nu att undersökas som terrorism, men det som väcker mest uppmärksamhet är en video där en förbipasserande syns skrika "Du är ingen riktig muslim" till 29-åringen efter att han tagits av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En knivattack i London ägde rum under lördagen där en 29-årig man påstås ha attackerat tre människor. En 56-årig man höggs i halsen med en kniv och skadades allvarligt, men fick inga livshotande skador.

Polisen i London kommer nu att klassificera händelsen som en terrorhandling. Till New York Times vill inte polisen uppge varför, men enligt vittnesuppgifter ska mannen bland annat ha skrikit "Det här är för Syrien" i samband med attacken. Det skriver Independent.► LÄS MER: Nej, det här är inte muslimer som firar terrordåden i Paris

Det som dock väckt mest uppmärksamhet i samband med attacken är en video som lagts upp på Twitter och visar den misstänkta knivmannen efter att han tagits fast av polisen och hålls mot golvet. I videon hörs en förbipasserande man skrika “You’re no Muslim, bruv. You ain’t no Muslim.”, alltså ungefär "Du är ingen riktig muslim", mot den 29-åriga mannen.

Detta citat har nu fått stor spridning på sociala medier där människor under hashtaggen #YouAintNoMuslimBruv på olika sätt försöker att lyfta fram hur en individs beteende inte ska få representera en hel grupps. Under hashtaggen lägger människor bland annat upp citat ur Koranen och menar att Islam är en religion som inte bejakar våld.

Hashtaggen får dock kritik från vissa håll, då vissa menar att den tar fokus från att tre personer skadats.► LÄS MER: Muslimska världen går samman – fördömer attackerna i Paris

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro