ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förbundet: "Reglerna är på vår sida"

metro · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det svenska ishockeyförbundet säger att man har reglerna på sin sida i bråket med HV71.

- Vi ska ha tillgång till spelarna, säger Jörgen Lindgren, adjungerad generalsekreterare i ishockeyförbundet.

För de internationella uppehållen i november, december, februari och april då Euro hockey tour-turneringarna spelas finns det ett regelverk som gäller.- Då har vi tillgång till spelarna måndag till måndag och det här är även reglerat mellan oss och Svenska hockeyligan, säger Lindgren till TT.

Självklart händer det att spelare tackar nej till landslagsspel. Skador, form och ett tufft program kan sätta stopp. Men ingen blir uttagen innan personen tackat ja.- Jag har pratat med Johan Davidsson och han tyckte det skulle bli kul, sade Gustafsson när truppen presenterades.

Men nu stoppas alltså Davidsson och Martin Thörnberg av HV71.- Det är inte vi som stoppar dem. Det är Hockeyligan som har fattat beslutet att de klubbar som spelar Champions hockey league inte ska skicka spelare till landslaget, poängterar HV71:s ordförande Hans-Göran Frick för TT.

- Förbundet borde ha lyssnat lite mer på våra önskemål. Det känns konstigt att de försöker sänka en turnering som det internationella förbundet gett sitt stöd.- Om vi plötsligt skulle freda några lag blir det fel. Och det finns också spelare från andra länder som kan bli uttagna, säger Lindgren.

I HV71 finns flera finska spelare i laget. Men även de kommer att stoppas om de blir uttagna till Karjala cup.- Vi kan inte hantera dem annorlunda än vi hanterar de svenska spelarna, säger Frick.Hur ishockeyförbundet ska agera nu är inte helt klart.- Det vore fel att spekulera innan vi vet exakt hur det blir, säger Lindgren.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro