ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ford ber om ursäkt för läckt annons

Jenny Sköld · 26 Mar 2013
Uppdaterad 26 Mar 2013

Kardashians hotar med stämning efter en annons där systrarna är bakbundna i bakluckan.

klar

Artikellänk är kopierad

"Lämna dina bekymmer bakom dig med Figos extra stora baklucka. ". Så saluförs Fords nya bilmodell i en annons som spridits på nätet, med realitysystrarna Kardashians bundna och munkavlade i bakluckan och Paris Hilton i förarsätet.   Annonsen var enligt Ford aldrig tänkt att publiceras, men har läckt från biljättens indiska PR-agent, JWT India.

Annonsen publicerades first på webbsidan Ads of the World. Efter att den blivit viral pånätet var Ford snabba med att släppa en ursäkt. 

"Vi beklagar adjust den incident och håller med vår företagspartner om att det aldrig bored hänt och var snabba med att  Affischen står i motets till vår policy nor det gäller professionalism och anständighet inom Ford och våra företagpartners", skiver PR-byråns ägarföretag WPP i ett uttalande. 

Men det kan vara försent. Kardashians advokat säger till flera medier att familjen ser allvarligt på annonsen och att de nu undersöker möjligheterna att stämma Ford. 

– Annonsen är avskyvärd, motbjudande och kränkande för alla kvinnor, säger han till nättidningen. 

Annonsen är nu borttagen från nätet. Det är även en annan Fordannons på samma tema, där Berlusconi gör segertecknet från framsätet med tre kvinnor uppbundna i bakluckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro