ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Fore! 9 saker som ger dig koll på norra Europas största golftävling

Metro · 30 Maj 2017
Uppdaterad 14 Jun 2017

Foto: Alamy/IBL


Golftävlingen Nordea Masters närmar sig. Inför det första utslaget har vi satt ihop en niohålsslinga av saker du inte får missa under årets tävling.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Superstjärnan

Räkna med att Henrik Stenson kommer bjuda på storslagen golf. Foto: Alamy/IBL
Räkna med att Henrik Stenson kommer bjuda på storslagen golf. Foto: Alamy/IBL

Sveriges första manliga golfare att vinna en major tillika vinnare av både Jerringpriset och Bragdguldet. Henrik Stenson är en av våra allra största idrottare alla kategorier, och nu kommer han till Barsebäck Golf och Country Club för att spela Nordea Masters, som pågår 1–4 juni. Med Stenson i startfältet får vi den svenska superstjärna vi drömt om att ta rygg på.

2. Publikvänlig position

Vill du ha ut så mycket som möjligt av tävlingen utan att behöva rusa omkring? Hål 12 har en layout som utmanar spelarna och dessutom ger möjlighet till sittplatser och något kallt alkoholfritt att dricka.

3. Regerande mästaren

Fjolårsvinnaren Matthew Fitzpatrick är tillbaka för att försvara titeln i Nordea Masters. Något som visat sig lättare sagt än gjort – ingen har lyckats hittills. Den 22-årige britten målas ut som ett av golfvärldens stora framtidsnamn och blir intressant att följa under sitt första möte med Barsebäck Masters Course.

4. Vackraste hålet

Det är svårt att ranka skönhet. Men då ingen minns en fegis utnämner vi hål 8 till Barsebäck Masters Course till klassens snygging: ett kort par 3 som går över ett vattenhinder och ett utslag som smackas rakt ut mot Öresund. Vackert och rafflande!

5. Westwood kan bli historisk

Blir det fjärde gången som Lee Westwood tar hem segern i tävlingen? Alamy/IBL
Blir det fjärde gången som Lee Westwood tar hem segern i tävlingen? Alamy/IBL

Lee Westwood är tillbaka på svensk mark, och vill det sig väl för engelsmannen så kan han bli ensam på Nordea Masters-tronen som han just nu delar med Colin Montgomerie. De har båda vunnit turneringen tre gånger vardera, så om golfgudarna vill och närspelet sitter för Westwood kan han bli ensam regent över Nordea Masters med fyra segrar.

6. Följ den rafflande avslutningen

Det blir inte så mycket mer rafflande i sportvärlden än att följa ledarbollen på det avslutande hålet av en turnering. Vid 18:e green finns ett så kallat Grand Stand – en stor läktare – med direkt anslutning till Stella Artois åskådarbar. Njut av golfens mest laddade stund med en svalkande dryck.

7. Relaxa i The Flagship Bar

Efter att ha pinnat på fram och tillbaka kan det vara skönt att ha en oas att uppsöka som inte gör avkall på tävlingen. I Stella Artois Flagship Bar kan du njuta av kall dryck samtidigt som du följer turneringen på en storbilds-tv.

8. Vinn unika glas

Stella Artois kommer att servera dryck runt banan och arrangerar också en tävling där du kan vinna deras Chalice-glas med ditt namn ingraverat. Ta chansen att komma hem med ett handgraverat glas som blir en given isbrytare vid nästa svårstartade parmiddag där hemma.

9. Njut av lååånga bollar

Lever du efter devisen ”hellre ett hårt skott i ribban än ett löst skott i mål” och är sugen på en redig drive? I startfältet finns trean, fyran och femman på rankingen över de som slår längst utslag på Europatouren. Försök pricka in Erik van Rooyen, Ryan Fox eller Pep Angles vid tee om du är sugen på lååånga bollar.

pil
Fakta: Stella Artois sponsrar Nordea Masters

Stella Artois är sponsorer till Nordea Masters som arrangeras på Barsebäck Golf och Country Club den 1–4 juni.

Stella Artois är även officiella sponsorer till Filmfestivalen i Cannes, Wimbledon, The Open Championship och Abierto Argentino de Polo.

• Stella Artois kommer från Belgien med anor från 1366.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro