ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Före detta polis misstänkt för knarksmuggling

Stockholm TT · 25 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Jag har inte fått det bekräftat att mannen ska vara polis, men jag har fått det genom tullen så det bör vara så, säger kammaråklagare Ronny Jonsson på internationella åklagarkammaren i Malmö till TT. 44-åringen, som är hemmahörande i Halland, greps i mitten av veckan när han försökte föra över en stor mängd narkotika via Öresundsbron till Sverige. Samtidigt greps en 48-årig man från Skåne.

Sammanlagt ska det röra sig om mellan 70 och 100 kilo amfetamin som männen har försökt smuggla in till Sverige. Det mesta av beslaget fanns i bilen, resten fanns redan i landet. -Det här är oerhört mycket och det är mycket ovanligt att vi gör så stora beslag, säger Ronny Jonsson. I fredags häktades 44-åringen och 48-åringen av jourdomstolen i Malmö misstänkta för narkotikasmuggling. -De riskerar maxstraff för det här, vilket är tio år. Det straffet får man redan vid tolv kilo amfetamin och det här är långt långt över, säger Jonsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro