ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Föreslagen flygskatt är fortfarande i blåsväder

Ricki-Rebecka Petrini · 20 Jun 2017
Uppdaterad 20 Jun 2017

I mitten av förra veckan gick regeringen ut med ett omarbetat förslag på den nya flygskatten där man sänkt tarifferna till Turkiet och USA efter klagomål från de båda länderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Det nya förslaget sänker flygskatten till USA från 430 kr till 280 kr och till Turkiet från 280 kr till 80 kr.

– Jag tycker det är märkligt och anmärkningsvärt att först beslutar man om de här avståndskriterierna och sen frångår man dem plötsligt utan att förklara varför, säger Anna Wilson, generalsekreterare på föreningen Svenskt Flyg, till TV4Nyheterna.

Flera kritiska röster har anmärkt på den föreslagna skattens modell där flygresenärer blir bestraffade för att ta direktflyg på långresan istället för att mellanlanda i till exempel ett nordiskt grannland.

– Man måste göra en avvägning mellan olika intressen i alla sakfrågor och det har vi även gjort här. Vi gör ju en sammanställning av de olika effekterna på samhällsutvecklingen. Klimatfrågan väger tungt men vi behöver också ta hänsyn på andra aspekter, säger Per Bolund (MP), biträdande finansminister, till TV4 Nyheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ricki-Rebecka Petrini
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro