ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Företag betalar dina böter: "Motverkar lagstiftningen"

Fredrik Tideman · 14 Jul 2014
Uppdaterad 14 Jul 2014
Kalmarföretaget erbjuder sig att betala dina fortkörningsböter.

Kalmarföretaget erbjuder sig att betala dina fortkörningsböter. Foto: TT


Ett företag i Kalmar betalar dina fortkörningsböter för en årlig abonnemangsavgift. – Det är klart att vi hade moraliska betänkligheter i början, säger ägaren Anders Jakobsson till Kvällsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

För 485 kronor om året betalar företaget Don't worry Sweden AB dina forkörningsböter, mot vissa krav: Det gäller vägar där hastigheten är mellan 70 och 120 kilometer i timmen, fortkörningen får inte vara högre än 30 kilometer i timmen och du får bara tre böter om året betalda, skriver Kvällsposten.

Enligt Finansinspektionen är tjänsten laglig, men man vänder sig mot att företaget slänger sig med ordet "försäkring" när det handlar om en tjänst.

Ägaren Anders Jakobsson säger till Kvällsposten att han inte tycker att man uppmanar till fortkörning.

– Det är klart att vi hade moraliska betänkligheter i början. Men vi har tittat noga på regler och normer och känner oss trygga med vårt erbjudande. Straffet för fortkörningen finns ju kvar, vi tar bara bort kostnaden.

Sven-Erik Alhem, rättsexepert, håller inte med.

– Det motverkar alla former av vad lagstiftningen vill. Det är i klass med bluffakturor, eftersom det lurar en att inte tänka på konsekvensen av att köra för fort, säger han till Kvällsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro