ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Företag: Vi har uppfunnit nyttig choklad

Åsa Larsson · 5 Okt 2015
Uppdaterad 5 Okt 2015
Kuka Xoco vill komma runt det onyttiga i choklad – för att komma åt det nyttiga i kakao.

Kuka Xoco vill komma runt det onyttiga i choklad – för att komma åt det nyttiga i kakao. Foto: All Over Press


Ett företag påstår sig ha löst alla chokladälskares största problem – att det är så himla mycket socker och fett i choklad.

klar

Artikellänk är kopierad

Personalen på det amerikanska företaget Kuka Xoco säger sig ha tagit fram en hälsochoklad som har 35 procent fett och socker. Detta beror på ingrediens som gör kakaon mindre bitter.►LÄS MER: Även ljus choklad bra för hälsan Ingrediensen kommer från en ört i Anderna, skriver tidningen The Independent.

– Det här utraderar behovet av socker, sötningsmedel och det mesta av fettet i chokladen, vilket banar väg för de medicinska fördelarna med choklad, säger forskaren Gregory Aharonian, som också är styrelseordförande i företaget Kuka Xoco.►LÄS MER: Bättre minne med choklad Nästa mål, säger företaget, är att göra en choklad med bara 10 procent fett och socker.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro