ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Företagarna: Höjd skatt är inte företagarvänligt

Metro · 25 Feb 2015
Uppdaterad 25 Feb 2015
Lotta Norberg och Elisabeth Thand Ringqvist, Företagarna.

Lotta Norberg och Elisabeth Thand Ringqvist, Företagarna.


klar

Artikellänk är kopierad

REPLIK:  Spännande att partiledarna för Feministiskt initiativ, Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco , vill göra Fi till ett företagarparti ( Metro 23/2). De skriver att småföretagens sjuklöneansvar bör slopas helt, vilket är bra då företagare i dag måste betala för anställda som till exempel bryter benet på fritiden. Lika positivt är att de vill ge företagare tillgång till socialförsäkringssystemen och förenkla skattesystem för småföretag och fåpersonsföretag .

Förslagen om att öronmärka pengar från statliga fonder för kvinnor och utrikes födda, för ekologisk hållbarhet och landsbygdsföretag, är dock statlig detaljstyrning i sin sämsta skepnad. Detsamma gäller förslagen om att pensionsfonderna ska styras in mot särskilda målgrupper och branscher.

Sådana statliga pekpinnar sätter konkurrensen ur spel och skulle också leda till sämre pensioner, då pengarna inte främst placeras för att ge bästa möjliga avkastning.

Dessutom vill Fi också slopa rut- och rotavdrag, införa en allmän höjning av arbetsgivaravgiften, samt höja restaurangmomsen.

Vi välkomnar att Fi lyfter frågor för småföretagarna, men det är inte, vad vi kan, se ett parti för företagare. 

Lotta Norberg

Analytiker, Företagarna

Elisabeth Thand Ringqvist

Vd, Företagarna

​LÄS MER: Feministiskt initiativ är ett parti för företagare

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro