ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Företagen jagar folk inför svininfluensan

Olivia Krantz · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Rekryteringen går på högvarv på bemanningsföretagens kontor. Samtliga företag som Metro talat med berättar att de just nu intervjuar fler än normalt för att snabbt kunna täcka upp med personal när influensan slår till.

Massintervjuer

Så här säger företagen:

Academic Work – Våra kunder vill försäkra sig om att vi kan täcka upp. Det viktigaste vi har gjort är att vi har rekryterat interna resurser, som snabbt kan rekrytera nytt folk, säger Anna Ersholt, marknadschef. Poolia– Vi ser över hur vi ska kunna hjälpa våra kunder snabbt. Vi gör alltid mycket intervjuer för att snabbt kunna anställa folk men nu gör vi fler, säger Åsa Edman Källströmer, vd.  Manpower– Våra kunder vill veta hur vi kan säkerställa personal om deras personal insjuknar. Vi intervjuar fler för att kunna anställa fler med snabb framförhållning, säger Anki Ljung, personaldirektör.Adecco– Vi har en dialog med våra kunder om hur vi ska göra om det uppstår en kris i samband med svininfluensan. Vi har inte rekryterat fler, men vi gör en aktiv scanning av marknaden för att snabbt kunna rekrytera folk om det skulle behövas, säger Marie Svaton, informationschef.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro