ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Företaget inför fyra dagars arbetsvecka – efter succén

Alexandra Andersson · 2 Okt 2018
Uppdaterad 2 Okt 2018
Efter lyckade resultat inför företaget nu fyra timmars arbetsvecka.

Efter lyckade resultat inför företaget nu fyra timmars arbetsvecka. Foto: Pixabay


Ett företag på Nya Zeeland ska införa fyra dagars arbetsvecka efter att en försöksperiod visat på högre effektivitet och lägre stressnivåer. 

klar

Artikellänk är kopierad

Perpetual Guardian, ett företag på Nya Zeeland som hanterar fonder, testamenten och fastighetsplanering, ska införa fyra dagars arbetsvecka, rapporterar The Guardian.

Under mars och april i år fick uppemot 250 anställda runtom i landet testa på den nya metoden – utan att lönen för den delen blev lägre.

Och resultatet var slående.

Ökad effektivitet

I november 2017 uppgav bara hälften av de anställda (54 %) att de kunde balansera sina arbetsuppgifter med åtaganden utanför jobbet. Efter att studien genomförts hade siffran däremot höjts till 78 procent.

Forskare kunde även visa på en ökad effektivitet på arbetsplatsen – och lägre stressnivåer bland de anställda.

En fyra dagar lång arbetsvecka höjde personalens välmående helt enkelt.

Chefen: ”Finns ingen baksida”

Enligt Andrew Barnes, företagets grundare, är det upp till var och en ifall de vill välja fyradagarsveckan. Resten av de anställda får ett erbjudande om flextid där de till exempel kan gå tidigare från jobbet för att hinna hämta sina barn eller undvika trafikstockning.

Andrew Barnes säger att försöket med fyra dagars arbetsvecka inleddes efter att han lagt märkte till hur svårt det var för en del av hans anställda att hantera både privat- och arbetslivet.

– För oss handlar det om att företaget blir mer produktivt när arbetsplatsen är mer effektiv. Det finns ingen baksida, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro