ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Företaget inför mensledighet” – ska öka produktiviteten

MARIT SUNDBERG · 3 Mar 2016
Uppdaterad 3 Mar 2016
Mens kan vara svårt att kombinera med jobb.

Mens kan vara svårt att kombinera med jobb. Foto: Anders Wiklund/TT


Mår du dåligt i samband med mens? Då kan jobb i Storbritannien vara något för dig. Ett företag i Bristol planerar nämligen att införa mensledighet”, skriver The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Förhoppningen med policyn är att ge kvinnor möjlighet att stanna hemma de dagar mår dåligt, så att arbetsplatsen blir mer effektiv och kreativ. Det handlar om att optimera de anställdas arbetsinsats.

►LÄS MER: Här får du vara hemma från jobbet med lön – när du har mensvärk

Hela 24 av företagets 31 anställda är kvinnor – så det är många som berörs. 

– Jag har haft många kvinnliga medarbetare över åren och har sett kvinnor på jobbet vika sig dubbelt på grund av smärta orsakad av menstruation. Trots det känner de inte att de kan gå hem eftersom de inte räknar sig som dåliga, säger Bex Baxter, chef för Coexist, till The Guardian

Hon befarar inte att policyn ska vara negativ för företagets ekonomi. 

– Det finns en missuppfattning om att ledighet är improduktivt för affärerna – men egentligen handlar det om att synkronisera jobb med kroppens naturliga cykler. För kvinnor är en av dessa deras menscykel, säger Bex Baxter till The Guardian. 

Hon tycker att mens har varit tabubelagt under alldeles för lång tid. 

– Jag har anställda kvinnor som säger att de skäms för att erkänna att de har ont. Jag vill att vi ska ta bort skammen och ersätta det negativa med något positivt. Både män och kvinnor har varit öppna för idén, speciellt den yngre generationen. 

►LÄS MER: De kämpar för att mens inte ska kosta pengar

klar

Artikellänk är kopierad

MARIT SUNDBERG
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro