ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förgiftade lärarnas kaffe – polisanmäls

Angelica Lundberg · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

Elever i Västerås tros ha förgiftat lärarnas kaffe, skruvat loss trappsteg och startat en brand på skolan. Nu polisanmäls händelserna. – Det här är väldigt olyckligt och meningslöst, säger rektorn Eva Stormgaard.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Den privata gymnasieskolan Design & Construction College (DCC) har polisanmält tre brottstillfällen den senaste månaden, som man tror är utförda av ett flertal elever.

Den första händelsen anmäldes i slutet av september, då två lärare åkte till akuten efter att ha druckit kaffe om en elev tillagat. Kaffet smakade konstigt och lärarna kände obehag efter att de hade druckit det.

– Vi har skickat proverna för teknisk analys, säger Johanna von Wovern, pressekreterare vid polisen till VLT.

"De här eleverna behöver hjälp"

De andra två anmälningarna är gjorda i oktober och handlar om vållande av kroppsskada och mordbrand. I det första fallet ska ett trappsteg ha skruvats sönder i skolan lokaler så att en elev fallit på det och skadat sig. Det andra fallet handlar om en brand som någon har startat i ett omklädningsrum genom att tända eld på en toarulle.

– Det här är väldigt olyckligt och meningslöst. Vi har en del elever som försöker förstöra både för sig själv och andra. Tack och lov blev ingen allvarligt skadad men det här visar hur farligt det kan vara. De här eleverna behöver egentligen hjälp, säger rektorn Eva Stormgaard till VLT.

Kommer de berörda eleverna att stängas av?

– Vi jobbar på lite olika spår och har ett nära samarbete med både socialen och polisen i Västerås kring frågan. Det är viktigt att vi utreder det här och att de skyldiga grips.

En elev som går sista året på byggprogrammet tror att bråket på skolan beror på frustration.

– Det känns som att alla elever är uttråkade. Vi får inte så mycket hjälp. Att det är dålig stämning har jag hört från lärarna också, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Angelica Lundberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro