ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förgiftat kött oroar hundägare

Madeleine Korneliusson · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013

Oron sprider sig bland Göteborgs hundägare sedan flera hundar ska ha dött och blivit sjuka av förgiftat hundgodis runt Gunnilse och Sävedalen. Polisen utreder nu flera fall. Milica Ilibasic valp blev dålig med blodiga diarréer.

klar

Artikellänk är kopierad

Milica Ilibasic, 22, med rottweilern Aron och den franska bulldogen Dexter, är nu extra vaksam när hon är ute i  skogen.
Milica Ilibasic, 22, med rottweilern Aron och den franska bulldogen Dexter, är nu extra vaksam när hon är ute i  skogen.Foto: Christina Blom

Det var i somras som anmälningarna om glykolförgiftat kött i Gunnilse började komma in till Göteborgspolisen.

Sedan i juni ska flera hundar i området ha förgiftats av glykolpreparerade köttbitar som någon placerat ut i närheten av populära hundraststigar.

Enligt uppgift ska polisen fått in runt ett tiotal anmälningar och det pågår nu ett flertal utredningar.

– Vi har utredare som jobbar med detta och dessvärre har det nu spridit sig till en helt annan del av området, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg, och syftar till de glykolförgiftade köttbitar som nu även ska ha drabbat hundägare i Sävedalen.

– Nu pratar vi med folk och försöker komma i kontakt med vittnen. Man tittar på om man kan lägga ihop något från de olika händelserna som kan ha en gemensam faktor, eller om det kan vara någon typ av copy cat eller så, säger Christer Fuxborg.

Milica Ilibasic, 22, bor hälften av veckan i Munkebäck och hälften i området Timmerslätt i Partille. Hon är en av de hundägare som numera känner oro då det är dags att rasta den femårige rottweilern Aron och den 11 månader gamla franska bulldoggen Dexter.

– Nu ska de ha hittat kött med glykol vid Kåsjön också, säger hon bekymrat.

Oron är särskilt stor hos Milica sedan valpen Dexter i helgen plötsligt drabbats av blodiga diarréer – ett av de symptom som kan uppstå vid förgiftning.

– Veterinären sa att han hade ätit något dåligt. Det pågick under fredagen och lördagen men nu är det lyckligtvis bra igen, säger Milica, som nu vill uppmärksamma andra hundägare på att hon sedan en vecka tillbaka börjat hitta utspritt blötfoder för katter och hundgodisbitar i Munkebäck.

– Det har inte varit där tidigare och ligger i buskar och på andra konstiga ställen. Det ser ut som att någon har gått runt och liksom slängt in det bakom buskar och i hörn. Det ser inte ut som att någon bara tappat det, säger hon.

Själv är Milica Ilibasic nu extra vaksam då hon är ute och går med sina hundar och hon undviker helt att gå på skogsvägar då det är mörkt. Valpen Dexter tuggar gärna och mycket på allt och får han tag på något kan det gå fort.

– Man måste vara som en hök och hela tiden ha koll. Jag har hanhundar som gärna stannar och nosar länge på något, men så fort de gör det nu så drar jag bort dem. Det känns tråkigt att ta det ifrån dem. Man är på helspänn hela tiden.

LÄS MER: Så jagar polisen den brutala kattmördaren

LÄS MER: Kattdödaren i Högsby har fått en copycat

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro