ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förgrep sig på 17-årig flicka – nu åtalas taxichauffören

Lilian Andersson · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012
Förgrep sig på 17-årig flicka – nu åtalas  taxichauffören Det var vid Klarabergsviadukten som taxichauffören plockade upp flickan. Bilarna och personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Förgrep sig på 17-årig flicka – nu åtalas taxichauffören Det var vid Klarabergsviadukten som taxichauffören plockade upp flickan. Bilarna och personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Scanpix


En taxichaufför åtalas för flera sexövergrepp i sin taxibil. Tvingade 17-årig flicka att ta på hans könsorgan medan han körde.

klar

Artikellänk är kopierad

En tidig morgon i november ska 49-åringen ha knäppt upp sina byxor och tvingat en 17-årig flicka att utföra sexuella handlingar i samband med en taxifärd från Klarabergsviadukten till en söderförort. Hon fick även styra bilen då den i hög hastighet och dimma körde om en lastbil så de var nära att krocka. Enligt åtalet körde taxichauffören också mot rött ljus och över spärrlinje. 

Mannen förnekar brott men medger vissa faktiska omständigheter. Han hävdar att flickan frivilligt höll i hans könsorgan tills han fick utlösning.

– Jag höll min hand över henne, hon gjorde inget motstånd alls, säger han i förhör. 

Följande natt ska taxichauffören ha begått nya övergrepp vid en körning från city till Bromma mot en annan ung kvinna, ett försök till sexuell handling, likställd med samlag. Då hon protesterade ilsknade mannen till och hotade henne.  Även hennes kompis antastades fysiskt och sms:ade då en anhörig. 

Taxichauffören, som häktades den 25 april, åtalas i Södertörns tingsrätt för sexuellt tvång, grov vårdslöshet i trafik, sexuellt ofredande och försök till våldtäkt.

Rättegången inleds på tisdag.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilian Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro