ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förhandsboka dina reaböcker

Anna Andersson · 15 Feb 2012
Uppdaterad 15 Feb 2012
Läraren Rob Cameron och konstnären Erica Eriksson väntar hellre tills  bokrean kommer i butiken. – Det känns bättre att ha sett och känt på  boken innan man köper den, säger Erica. 

Läraren Rob Cameron och konstnären Erica Eriksson väntar hellre tills  bokrean kommer i butiken. – Det känns bättre att ha sett och känt på  boken innan man köper den, säger Erica.  Foto: Andreas H Nilsson


Skippa stressen på bokrean. Redan nu går det nämligen att boka sina böcker på nätet. En trend som växer sig allt större.

klar

Artikellänk är kopierad

En vecka kvar till den årliga bokrean. Men redan nu går det att förhandsboka böcker på bokhandlarnas webb-shoppar, en trend som blir allt mer populär. 

– Vi har redan ökat vår försäljning av reaböckerna med 10 procent mot föregående år, säger Erik Hallmén, marknadschef på Bokus. 

Anledningen tror han beror på att det helt enkelt är smidigare.

– Man har inte tid att stå i kö på bokrean och trängas bland folk, säger han. 

Även på Bokia har man märkt en tydlig ökning av förbeställda rea-böcker. 

– Det är full fart på förhandsbokningen och vi har slagit förra årets i volym redan, säger Peter Svensson, e-handelschef på Bokia.

Men att näthandeln skulle slå ut den officiella bokrea-dagen tror han inte är någon risk.

– Det är fortfarande ett heligt datum och försäljningsmässigt så är det den dagen som verkligen sticker ut, säger Svensson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro