ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förhandstitt: Magine

Aron Andersson · 10 Sep 2012
Uppdaterad 11 Sep 2012
Yes Man på tv

Yes Man på tv


klar

Artikellänk är kopierad

Guide för Magine
Guide för Magine
Magine
Magine

Magine är den nya svenska tv-tjänsten som vill förändra hur vi konsumerar tv. De senaste dagarna har de flitigt omskrivits som ett Spotify för tv, och även Metro har skrivit om nykomlingarna. Men än så länge är det få som fått se själva tjänsten. Jag har kommit över ett testkonto och tjuvkikat. Här är en liten förhandstitt på funktionerna.

Jag har testat Magine till Ipad, Iphone och dator. Det första som möter användaren i app-versionen är en sorts välkomstguide som förklarar hur Magine fungerar.

Funktionerna som beskrivs är en tv-guide, en tidslinje över aktuella program, inspelade program, timeshift för att pausa eller spola i program, en parningsfunktion och fjärrkontrollsfunktion.

Denna guide visar sig vara något överdriven då det är extremt intuitivt att använda Magine. I betaversionen finns det än så länge 11 kanaler att välja mellan. Det är TV4, Kanal 5, Sjuan, Kanal 9, TV11, TV4 Fakta, TV4 Film, Star!, TV4 Guld, TV4 Komedi och TV4 Sport.

I tidslinjevyn ser du genast vilka program som just nu sänds på respektive kanal, och genom att trycka på pågående program hamnar du direkt i en livesändning. Det fungerar som att titta på vanlig tv och det går utmärkt att byta mellan kanalerna.

Samtidigt går det att pausa i sändningarna och spola tillbaka om du missat början av ett program. Det går också att gå tillbaka i tiden, sex dagar för tillfället, och se på program som du kanske missat.

Eftersom tjänsten fortfarande befinner sig beta-stadiet är det omöjligt att betygsätta den, men nuvarande version har definitivt några plus och minus.

Plus:

+ Smidig. Det går fort och lätt att slå på och byta program.

+ Missa inget. Eftersom Magine automatiskt sparar alla program som sänts behöver du inte oroa dig för tablån, det går utmärkt att titta i efterhand.

+ Airplay. Den som använder Magine till Iphone eller Ipad kan även trådlöst titta på tv-programmen via Apple TV. Det fungerar precis lika smidigt som resten av tjänsten.

Minus:

– Ingen inspelning. Alla program som sänts de senaste sex dagarna finns visserligen ”inspelade” så att du kan titta när du vill. Men du kan inte själv spara ner ett program eller en film för att titta när du vill.

– Ingen Play-funktion. Det är också senaste veckans program som gäller. I andra playtjänster sparas de flesta program i 30 dagar, och ofta längre.

– Ingen HD. Kanalutbudet är säkert ett utslag av att Magine just nu är i betaversion. Men det hade varit intressant att se hur tjänsten hanterar hd-sändningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro