ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förhandstitt: Så bra är Nintendo Switch

Aron Andersson · 3 Feb 2017
Uppdaterad 3 Feb 2017
Prylexperten Aron Andersson tycker att Nintendo Switch ger mersmak.

Prylexperten Aron Andersson tycker att Nintendo Switch ger mersmak. Foto: AP Photo/Koji Sasahara/Metro


Kan Nintendo Switch vara räddningen för den japanska tv-spelsjätten? Med bara en månad kvar till lansering har vi nu provspelat den nya konsolen. Så lovande är den.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är första intrycket?

Att den är mindre (och lättare) än förväntat! I bärbart läge sitter det en så kallad Joycon, som är namnet på den nya handkontrollen, på vänster och höger sida av skärmdelen. Även knapparna och spakarna på dessa är i minsta laget.

LÄS MER: Så mycket kostar Nintendo Switch – släpps i mars

Är den bäst som bärbar eller stationär?

Det är precis samma spel du kör på teven där hemma som när du bär med dig konsolen. Skillnaden är att den bärbara skärmens upplösning är begränsad till 720p. Det stora plusset är alltså att Switch är både och – och det märks direkt vilka möjligheter detta innebär.

Hur då?

Du kan både spela traditionella spel, som stortiteln ”Legend of Zelda: ”Breath of the wild”, och utpräglade partyspel som ”1-2 Switch” där du och en kompis har varsin Joycon och utmanar varandra i små minispel.

Hur bra fungerar Joycon?

Knapparna är som sagt små, kanske något för små för stora händer. Och Joycon i sig är ganska liten, betydligt mindre än Wii remote. Men rörelsesensorn är mer exakt, och vibrationsfunktionen HD rumble imponerar. Dessutom kommer Nintendo Switch med två Joycon. Du kan alltså redan från start utmana en kompis.

Vad blir slutbetyg?

Det får vänta tills vi testat konsolen på riktigt. Men det vi sett hittills är mycket lovande – och ger mersmak.

LÄS MER: Här är allt om Nintendo Switch

pil
Så bra är spelen

”The legend of Zelda: Breath of the wild”. Kön ringlar sig lång till Nintendo Switch mest efterlängtade titel och att den släpps samtidigt som konsolen, den 3 mars, är ett enormt plus. Med detta spel får, och bör, Nintendo helt enkelt inte misslyckas. Det är en kort demo, men inget vi ser är avskräckande. Magiska miljöer, föga överraskande.

”1-2 Switch”. Här är konceptet: massa minispel att utmana en kompis i. Perfekt (eller förödande?) för tävlingsmänniskor. Revolverduell är kul, men blir gammalt fort. Mjölka ko-duell är helt sinnesjukt, men väldigt roligt naturligtvis. Gissa-antalet-kulor-i-handkontrollen låter HD rumble-funktionen i Joycon briljera och är bäst av de tre utmaningar vi får testa här. Betydligt fler ingår i hela spelet.

”Mario Kart 8 deluxe”. Inte så mycket nytt här, men spellägena visar storheten i Switch. Expempel: Spela med varsin Joycon på teven. Koppla loss Switch från dockningsstationen och spela mot varandra var som helst. Har ni varsin Switch? Koppla upp er mot varandra och spela på varsin skärm.

”Arms”. Kräver fyra Joycon för att utmana en kompis, men går även att spela som single player. Varje handkontroll förvandlas till en boxningshandske i det här spelet där titeln syftar på att spelets karaktärer har jättelånga armar. Stabilt partyspel som nog kräver en hel del träning för att bemästra.

LÄS MER: Se alla trailers för nya Nintendo Switch-spelen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro