ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förklädda fotbollsfans rånade guldsmed – har gripits av polis

Sofia Clason · 7 Jul 2018
Uppdaterad 8 Jul 2018
De gripna är tre minderåriga pojkar.

De gripna är tre minderåriga pojkar. Foto: Wikimedia Commons


Flera gärningsmän rånade en guldsmedsbutik i Tyresö under lördagseftermiddagen. Rånarna, som var klädda i Sverigekläder, slog till precis innan VM-kvartsfinalen mellan Sverige och England. Nu har tre misstänkta gripits av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt uppgifter till Aftonbladet, ska personerna som rånat guldsmeden varit beväpnade med Yxa och hammare. Gärningsmännen hade förklätt sig till fotbollsfans, för att smälta in i mängden. En ska även haft på sig en lösmustasch.

Larmet inkom klockan 16.08 till polisen – åtta minuter efter att matchen mellan England och Sverige hade startat.

Anna Westberg vid Stockholmspolisen berättar för Aftonbladet att rånarna ska ha fått med sig gods från guldsmeden, men vad godset är kan hon inte gå in på.

Gärningsmännen eftersöktes av polisen under gårdagskvällen. Vid 03-tiden greps tre pojkar, två 14-åringar och en 16-åring, som nu är misstänkta för grovt rån. På grund av deras låga ålder kan polisen inte gå ut med ytterligare detaljer.

Ett vittne berättar dock för Aftonbladet att han sett gärningsmännen försvinna i en bil från Tyresö strax efter rånet. Vittnet ska ha trott att personerna skyndade sig för att de hade bråttom till matchen, men ska sedan ha förstått att det var rånarna.

– De såg väldigt svenska ut, berättar vittnet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska pojkarna ha varit kända av polisen sedan tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro