ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förlikning efter anklagelser om sextrakasserier mot biljettkontrollanter

Fredrik Samuelson · 30 Nov 2018
Uppdaterad 30 Nov 2018
Arkivbild på tunnelbanan i Stockholm.

Arkivbild på tunnelbanan i Stockholm. Foto: Wikimedia Commons


Tre kvinnliga biljettkontrollanter anklagade två arbetsledare i Stockholm för sexuella trakasserier. Nu har det slutat med en förlikning i Arbetsdomstolen. En arbetsledare har dock åtalats för sexuellt ofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt fackförbundet Seko har två arbetsledare utsatt tre kvinnliga biljettkontrollanter för sexuella trakasserier, kränkningar, mobbning och hot. En kvinna kände sig tvingad att sluta, enligt facket.

På onsdagen möttes Seko och arbetsgivarparten Almega i Arbetsdomstolen för en muntlig förhandling som slutade i en förlikning.

– Våra tre medlemmar som utsatts för dessa trakasserier känner nu att de fått upprättelse och kan med denna överenskommelse nu gå vidare i livet och förhoppningsvis lägga en del av detta bakom sig, säger Carina Lindberg, förbundsjurist på Seko, i ett pressmeddelande.

Innehållet i förlikningen är sekretessbelagt.

En har åtalats

En av arbetsledarna åtalades dock för någon vecka sedan för sexuellt ofredande och där väntar förhandling i tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro