ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Formexmässan

Stockholm Tomas Lundin · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I höst är det ok att blanda svulstig barock, orientalisk mystik och nordiskt sparsmakat. Det är budskapet från design- och textilfolkets egen mässa, Formex, som i år är större än någonsin. Årets ledord är sensualism, sinnlighet och lyx och klart är att det är mindre formpressat björkfanér och mer mysplysch i år.

Bildtexter:

Paula Malm ligger bakom inspirationsutställningen "Lust till...", där hon har skapat rum i olika färger, som hon sedan inrett med designföremål från mässan. Turkos och guld är färger som kommer starkt till hösten.

Svart på vitt. Kopparna har designats av Lena Larsson och ställs ut i inspirationsutställningens svarta rum.

Även barn har rätt till design. Jenny Boije började sy och sälja sina taxar på Street-marknaden. Nu finns de att köpa i en mängd butiker och hon har även kommit ut med en lekfull barnklädkollektion.

Sacco-säcken har fått sällskap av "do-nut", från belgiska Zet, som även gör en jumboversion av föregångaren. Och ja, båda är omöjliga att resa sig ifrån.

Catrine Åbergs smycken är gjorda av materialet corian,en mix av akryl och naturmineral som annars brukar användas till köksinredning. – Det är ungefär som att jobba med trä, man kan välja om det ska vara en slät eller repig yta, säger smyckesdesignern.

Den här enorma gasolgrillen kommer från EvaDenmark och kostar drygt 9 000 kronor.

Tomas Lundin [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro