ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Förmodligen blev vissa på SVT ledsna"

Katarina Matsson · 9 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Peter Jihde fortsätter med sport på TV 4 och hoppas få jobba med fler projekt som liknar ”Idol”. 

Peter Jihde fortsätter med sport på TV 4 och hoppas få jobba med fler projekt som liknar ”Idol”.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

IDOL. ”I’ll be missing you” med Faith Evans och Puff Daddy. Den låten skulle ”Idols” nye programledare Peter Jihde sjunga på en audition inför juryn.

– Jag säger inte att jag skulle sjunga det bra, men jag skulle lära mig texten, säger han.Efter sex år på SVT var det jobbet som programledare för ”Idol” som fick Peter Jihde att brådstörtat gå tillbaka till TV4.

– Det var snabba puckar. Förmodligen blev vissa på SVT ledsna och besvikna och det kändes jobbigt. Därför är det skönt att kunna berätta att det här var en viktig del av erbjudandet, säger Peter Jihde.

Vem är din egen idol?

– Björn Borg. Han betydde så mycket för mig i min ungdom och nu är jag med i samma tennisklubb. Jag brukar spela på banan bredvid honom och faktiskt ibland med honom. Det är så skönt att se att en av kanske världens bästa idrottsmän genom tiderna spelar i herrar–45-klassen i Stockholms typ korpserie och gör det med ett stort leende på läpparna.

Vem är din favorit-”Idol”-vinnare?

– Min favorit-tvåa är Darin. Min favorit bland alla som har medverkat är han som sjöng Baladin-li-di-la. Han är min idol.

Du ska även fortsätta med sporten. Om du måste välja: sport eller musik?

– Det måste jag inte, för jag får göra både och. Men sport kommer att vara min grundsysselsättning på TV 4. Sedan hoppas jag få göra sådana här projekt.

Tidigare har det varit två programledare, varför är du ensam?

– Det får du fråga Per (producent, red:s anm.).  Ska man vara två stycken så måste man vara jäkligt samspelta. Så får jag välja så är jag själv.

Vilken av jurymed-lemmarna är du mest rädd för?

– Han har slutat nu: Clabbe. Jag var ju rädd för honom eftersom han är en stor del av min barndom med ”rakt över disc”. Det var typ det enda man fick in utanför Växjö där jag är uppvuxen. Vem är störst rent fysiskt, är det Swartling, eller? Vad väger han 180, 210? Jag skulle ju få bäng av honom. Skämt å sido är jag inte så rädd för dem. Jag kommer inte att vara rädd för att ifrågasätta om det behövs.

Nu har du semester, vad gör du då?

– Så lite som möjligt. Det är det stora problemet i dagens samhälle, att vi måste göra någonting hela tiden. Nu tänker jag försöka att inte göra någonting.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro