ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förortsbor vill ha fler poliser

Josefin Svenberg · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013

Fler närvarande poliser, förbättrad belysning och andra trygghetsåtgärder. Det står högt upp på önskelistan hos boende i de stadsdelar som deltagit i årets boendedialog.

klar

Artikellänk är kopierad

Omkring 9 000 åsikter kom in i årets boendedialog, där invånare i sex olika stadsdelar fick tycka till om sitt närområde. Det som stod ut bland synpunkterna var en stor efterfrågan på trygghetsskapande åtgärder.

– Det behöver inte handla om att det är hög kriminalitet där, utan det handlar om att uppnå en känsla av trygghet, vilket är väldigt viktigt. De boende kanske vill att gatubelysningen blir bättre, att buskage tas bort eller att man startar trygghetsvandringar. Och sådana åtgärder är relativt enkla för oss att vidta, säger ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M).

I fyra av de deltagande stadsdelarna – Hässelby Gård, Grimsta, Fruängen och Högdalen – är fler poliser på invånarnas topp tre-lista över önskemål.

– Närvarande polis är väldigt viktigt. Där tror jag att mycket handlar mycket om dialogen, att ungdomar och skolor får en god kontakt med polisen så att man bygger upp en ömsesidig respekt, säger Joakim Larsson.

Förutom förslag på vad som kan förbättras fick invånarna berätta vad de tycker är bra med sina respektive stadsdelar. Boendedialogens samordnare, Tobias Lind, berättar att man läser och tar till sig samtliga åsikter.

– Det dyker upp allt ifrån önskemål om att ”alla i skolan borde vara snällare” till att man vill ha en tunnelbanelinje. De saker som vi inte kan påverka vidarebefordrar vi till de ansvariga för just den frågan, säger Tobias Lind.

Boendedialogen har tidigare arrangerats i åtta andra stadsdelar och där har flera av invånarnas önskemål blivit verklighet. När det gäller årets åsiktsinsamlingar kommer återkoppling till invånarna att ske under våren 2014 och våren 2015.

Boendedialogen är en gemensam satsning av Stockholms stad och bostadsbolagen Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro