ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Förre SD-toppen Erik Almqvist: Våldtäkt kan undvikas om offren är mer försiktiga

METRO · 26 Feb 2014
Uppdaterad 26 Feb 2014
Erik Almqvist

Erik Almqvist Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Skärmdump från Twitter

Erik Almqvist, före detta toppnamn inom Sverigedemokraterna, har återigen hamnat i blåsväder på grund av sitt twittrande.

I en serie inlägg på Twitter debatterar Almqvist för att antalet våldtäkter i Sverige skulle kunna minskas, bland annat ”om svenska tjejer var mer självbevarande.”

Flera användare reagerade på uttalandet och ifrågasatte vad Erik Almqvist egentligen menade, varpå Almqvist bland annat förklarade att ”mtt det finns många fall av våldtäkter där offren hade kunnat undvika det genom att vara mer försiktiga.”ånga uppmärksammade våldtäkter föranleds av situationer där offret uppenbart utsätter sig för risk” och ”a

Almqvist drog även en jämförelse till misshandel och supporterbråk. ”Ska springa in på AIK:s huliganpub med DIF-tröja och skrika ’hata AIK’. Eftersom jag inte ska skuldbeläggas för om jag åker på stryk gör det inget om jag hamnar på akuten.”

Erik Almqvist var tidigare riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna. Han lämnade officiellt partiet och emmigrerade till Ungern strax efter den så kallade järnrörsskandalen för snart två år sedan. Enligt Expressen ska Almqvist dock för mindre en ett år sedan fortfarande ha haft ekonomiska anknytningar till SD.

LÄS MER:

Almqvist lämnar sin uppdrag efter järnrörsfilmen

SDU: Helt fel att låta Almqvist gå

Läs även Metros temasatsning om sexuellt samtycke, #nejärnej

klar

Artikellänk är kopierad

METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro