ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försäkringskassan kräver 614 miljoner

metro · 6 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

100 miljoner mer än förra årets återbetalningskrav

klar

Artikellänk är kopierad

ÅTERBETALNING. I år har Försäkringskassan krävt tillbaka 614 miljoner kronor av svenska folket. Det är en ökning med 100 miljoner sedan förra året vid den här tiden. Det finns två anledningar till att Försäkringskassan kräver pengar tillbaka. Antingen har man själv lämnat fel uppgifter eller så har Försäkringskassan gjort fel. – Om det är vi som har gjort fel kräver vi bara tillbaka pengar om man själv borde ha insett att man fått ut för mycket, säger Kristina Glasberg på Försäkringskassan.

• Så det är inte alltid som det rör sig om bedrägeri eller fusk?– Nej, absolut inte. Någon kan ha lämnat fel uppgifter oavsiktligt. Vanligtvis rör det sig inte om särskilt stora belopp, men förra månaden krävdes en person på 1 miljon kronor. – Det är ovanligt med så stora summor, men det förekommer, säger Kristina Glasberg. Det bidrag som oftast får betalas tillbaka är bostadsbidraget.– Det beror på att man med bostadsbidraget gör en årlig avstämning där vi kollar om vi betalat ut för mycket eller för lite. Efter det får man antingen tillbaka eller så får man betala in, ungefär som med skatten, säger Kristina Glasberg.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro