ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försäljare på festivalen rädda för våld och stölder

Johanna G Jimenez · 23 Aug 2012
Uppdaterad 23 Aug 2012
Försäljare på festivalen  rädda för våld och stölder För femtonde året i rad säljer Carlos Ojeda smycken och kepsar på Malmöfrestivalen. I år har han redan blivit bestulen tre gånger. Men att polisanmäla är ingen, menar Ojeda.

Försäljare på festivalen rädda för våld och stölder För femtonde året i rad säljer Carlos Ojeda smycken och kepsar på Malmöfrestivalen. I år har han redan blivit bestulen tre gånger. Men att polisanmäla är ingen, menar Ojeda. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Stölder och otrygghet hör till vardagen för marknadsknallar på Malmöfestivalen. Försäljaren Anette Sidkvist valde att packa ihop sitt marknadsstånd och åka hem, efter att ha blivit biten och attackerad av en misstänkt snattare.

klar

Artikellänk är kopierad

Rivmärken, näsblod och ett bett i handen blev kvittot efter den våldsamma attacken från en misstänkt snattare, som nu får försäljaren Anette Sidkvist från företaget Beauty of India att ge upp affärerna på Malmöfestivalen. 

– Det känns jättetråkigt men vi vill inte vara kvar längre, säger Anette som sålt rökelse och kläder på festivalen i åtta år. Hon har fått tillbaka pengarna hon betalt till kommunen men efterlyser fler väktare och poliser på området.

– Som försäljare får man räkna med snatterier, men polisen hade kunnat prioritera vår säkerhet bättre. Vi som står på öppen gata är väldigt utsatta, säger Anette som fick uppsöka läkare för att lämna blodprov efter attacken.

Utanför marknadsståndet Sol Inca står försäljaren Alex Cabascango som försöker hitta en polis. För en timme sedan smet någon in bakom det enkla skynket och stal hela växelkassan, nycklar och telefon.

– Jag känner mig ledsen och förbannad. Hade det funnits fler poliser på gatan hade tjuvarna blivit avskräckta. Nu behöver jag ta in fler som kan jobba, ensam har man ingen chans, säger Alex. 

Festivalpolisen Micke Johansson känner inte till bitattacken. 

– Det säger sig självt att det är en utsatt miljö för försäljarna. Men jag har svårt att se vad polisen hade kunnat göra annorlunda. Festivalen har varit väldigt lugn i stort och sådana här enstaka fall får man ändå räkna med, säger han.  

Carlos har blivit bestulen tre gånger

Carlos Ojeda säljer smycken och kepsar på Malmöfestivalen för 15:e året i rad. Under årets festival har han redan blivit bestulen tre gånger men att polisanmäla är ingen idé, menar han.

– Jag har knappt sett några poliser eller väktare på den här gatan. De måste finnas i närheten om man ska kunna anmäla. Är man själv kan man inte bara stänga och gå till polisen, då förlorar man tid och pengar, säger han.

Han har jobbat som knalle på olika marknader året om sedan 1983.

– Men Malmö är det enda stället som jag känner till som drabbas så här mycket av snatterier, säger Ojeda. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro