ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försäljning av 96-årings hus stoppas

Markus Boberg · 5 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013
Försäljning av 96-årings hus stoppas

Försäljning av 96-årings hus stoppas Foto: TT-Bild


klar

Artikellänk är kopierad

I början av oktober sålde Kronofogden 96-åriga Aina Nilssons hus trots att hon hade beviljats lån som täckte skulden. Men nu stoppar hovrätten försäljningen, i väntan på ett slutgiltigt beslut, uppger SVT Värmlandsnytt.

Aina Nilssons hus såldes för 200 000 kronor på en exekutiv auktion, som Metro tidigare rapporterat. Hon hade dragit på sig en skatteskuld på 82 000 kronor efter en försäljning av en lägenhet hon köpt till sig och sin son. Men innan auktionen förrättats hade Aina Nilsson beviljats ett lån som täckte hennes skulder. Trots det bestämde sig Kronofogden för att sälja huset.

Aina Nilssons överklagan avslogs i tingsrätten. Nu väntar hon på beslut om hovrätten ger fallet prövningstillstånd. Tills vidare har alltså försäljningen ogilltigförklarats.

– Det här är ett steg i rätt riktning och visar att hovrätten menar att det finns skäl att granska kronofogdens försäljning av Ainas hus, säger Björn Henrikson, juridiskt ombud för Aina Nilsson till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Markus Boberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro