ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Försenade trängselskatter kostar göteborgare nio miljoner

Johan Nylander · 26 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013

500 kronor i straffavgift för sen inbetalad trängselskatt ger klirr i kassan hos Transportstyrelsen, enligt Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

I januari körde göteborgaren Peter Düring förbi en betalstation, fick en faktura på åtta kronor som han råkade betala in fyra dagar för sent. Han straffades med en avgift på 500 kronor.

– Det är ju fruktansvärt, säger han. Visserligen betalade jag för sent men det är ju upprörande att tvingas betala 500 kronor extra för att missa att betala åtta kronor, säger han till GP.

Tidningen visar att fyra procent av alla som körde förbi en betalstation i januari missade att betala i tid. Intäkterna för Transportstyrelsen från dessa tilläggsavgifter uppgick till hela 9,2 miljoner kronor.

Det innebär att tilläggsavgifter under ett år ger lika mycket intäkter som två månaders trängselskatt, enligt tidningen.

Den kraftigt kriterade tilläggsavgiften kan komma att sänkas, troligen till 100 kronor, och ska tas upp av riksdagen senare i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro