ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Barn hatar clowner

Tomas Lundin · 16 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Clownen Manne med barnen Maria och Olle under parkturnén "Uppåt Väggarna"".

Clownen Manne med barnen Maria och Olle under parkturnén "Uppåt Väggarna"". Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Barn gillar inte clowner – de fruktar dem, enligt ett brittisk undersökning. – Det måste vara clownhatare som har frågat sina egna barn, försvarar sig Clownen Manne.

Du kanske kände dig onormal om du tyckte att sågspånet i cirkusmanegen var mer tilltalande än clownerna som barn. Men en grupp forskare från engelska Sheffield har visat att du inte var ensam.

När barn tillfrågades om vilken inredning de skulle välja på ett barnsjukhus var alla eniga. Inte ett enda av de 250 barnen i åldrarna mellan fyra och sexton år ville ha clowner.

Barnen i studien, som redovisats i tidsskriften Nursing Standard magazine, uppgav tvärtom att de tyckte att clownerna var läskiga.

– Som vuxna gör vi antaganden om vad som fungerar för barn, säger Penny Curtis, en lektor på universitetet i Sheffield, enligt Reuters.

Forskningsrönen gör det lite svettigt för alla jultomtar också, kan man tro.

Manne af Klintberg har uppträtt som Clownen Manne i över 30 år och säger sig tvärtom vara älskad av barnen.

– Jag vet att det finns ett hat mot clowner och mimare. Det är ett pubertalt beteende som grundar sig i att folk inte vågar bli vuxna i dag, säger han till metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro