ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare blev målare för en dag

Fabian Bengtsson · 14 Okt 2011
Uppdaterad 14 Okt 2011
Katarina Breitholtz och Lotta Vedin från AstraZeneca gör en insats på Bräcke Diakoni. – Det är jätteroligt att få jobba med kroppen en dag, säger Katarina Breitholtz.

Katarina Breitholtz och Lotta Vedin från AstraZeneca gör en insats på Bräcke Diakoni. – Det är jätteroligt att få jobba med kroppen en dag, säger Katarina Breitholtz. Foto: Christina Blom


Här gör 25 anställda från AstraZeneca fint på ett hem för funktionshindrade barn. Volontärarbete för företag en växande trend.

klar

Artikellänk är kopierad

I tisdags bytte Andreas Landin och hans kollegor de vita labbrockarna mot penslar och trädgårdsredskap när de blev volontärer för en dag. 25 forskare från AstraZeneca besökte ett hem för funktionshindrade barn på Bräcke Diakoni där de bland annat hjälpte till med att måla om rum och göra fint i trädgården. – Det känns skönt att göra lite konkret nytta, säger Andreas Landin. – I stället för att åka på spa eller liknande gör vi det här, som en teambuilding-grej. Det känns mer meningsfullt, säger Leif Engström. Volontärarbete för företag är ganska utbrett i USA och nu blir det allt vanligare även i Sverige. – Absolut, vi märker just nu stort intresse och för dialog med flera företag, säger Jonas Bygdeson, företagsansvarig på Volontärbyrån, som var med och arrangerade dagen. Han berättar att många företag väljer volontärarbete för att få de anställda mer personligt involverade, till skillnad från om företaget skänker pengar till något välgörande ändamål. Volontärdagen var en del av AstraZenecas arbete med att engagera sig i ungas hälsa. Företaget betalar Volontärbyrån för att arrangera och de anställda är där på arbetstid. För Bräcke Diakoni är det kostnadsfritt, och tisdagens volontärarbete innebär uppfräschning och förbättringar som annars inte skulle blivit av. – Det är ju bättre för både barn och anställda om det är fint, säger Jonas Bygdeson.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro