ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Forskare: Dinosaurierna måste ha levt under vatten

Jenny Sköld · 3 Apr 2012
Uppdaterad 3 Apr 2012

Alldeles för tunga ovan land. Nya rön sägs ställa all forskning på ända.

klar

Artikellänk är kopierad

Dinosaurierna var alldeles för stora och energikrävande för att leva sitt liv på land. Deras mest logiska miljö måste i stället ha varit under vatten. Där blir de mindre tunga och där de kan använda sina långa svansar att manövrera med. Det menar den brittiska professorn Brian J Ford under en intervju i BBC Radio 4:s morgonprogram.

– Varje gång man ser de här bilderna är det samma sak. Dessa enorma dinosaurierna tuggar sig runt i torr ödemark och håller sina svansar utsträckta när de söker efter byten. Det är inte trovärdigt. Föreställ dig att landskapet i stället var vatten – då plötsligt blir det förståeligt, säger han.

Enligt BBC är teorin så revolutionerande att det ställer all tidigare forskning på huvud. Men professor Brian J Fords teori är inte helt ny. Enligt en expert vid Natural History Museum har en liknande teori har funnits i upp till 100 år och i stort sett avfärdats.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro